Inloggen
NieuwsClip nr. 122, februari 2017

OMGEKEERDE TOETS

Op 8 februari nam staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een publicatie in ontvangst waarin een geheel nieuwe kijk op wet- en regelgeving in het sociaal domein wordt geïntroduceerd. De omgekeerde  toets laat zien hoe je door een integrale benadering problemen die voorheen onoplosbaar leken tot een goed eind brengt. Het casusboekje laat zien dat er meer uit het gemeentelijk budget te halen valt door andere keuzes te maken. En dat burgers een oplossing krijgen waarmee ze écht geholpen zijn. Waarom de omgekeerde toets? 
Lees meer > Casusboekje gratis downloaden

BASISTRAINING CLIENTENRADEN 29 MAART 2017

Deze training (10.00-16.00 uur) is speciaal voor beginnende leden van cliënten- en adviesraden Participatiewet, Wmo of brede raden.

Voor nieuwe leden van cliënten- of adviesraden is het in het begin zoeken naar wat nu precies de bedoeling is. In deze training verkennen we de rol en positie van de adviesraad en de wijze waarop invloed uitgeoefend kan worden. Wat komt aan bod?

 

AANTALLEN BESCHUT WERKPLEKKEN PER GEMEENTE BEKEND

Sinds 1 januari 2017 is het voor gemeenten verplicht om de voorziening beschut werk aan te bieden  aan personen die daarop zijn aangewezen. De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt hoeveel plekken beschut werk gemeenten moeten aanbieden in 2017. Ook de voorlopige aantallen voor 2018 zijn bekend. 
Lees meer >

 

.